Piața Gării din Craiova va fi dată în folosință la începutul lunii viitoare, spațiul pentru comercianți beneficiind de ample lucrări de reabilitare și modernizare.

Noua Piață a Gării a fost ridicată pe locul celei vechi, care fusese amenajată cu aproape 50 de ani în urmă, investiția având o valoare aproximativă de 517.000 de lei.

„În momentul de față, lucrările sunt finalizate. În zilele următoare vom finaliza documentația pentru anunțarea procedurii de recepție. Am contractat și serviciile pentru certificatul energetic. Cred că până la finele săptămânii vom înainta dosarul către Primăria Craiova, cea care a emis autorizația de construcție și vom anunța recepția. Pe lângă proiectul propriu-zis, care a avut o valoare inițială de 473.000 de lei, au mai apărut modificări valoarea totală a investiției ajungând la aproximativ 517.000 de lei”, a spus directorul de la SC Târguri și Piețe Craiova, Alin Mărăcine.

Noul spațiu destinat comercianților are o faţadă dotată cu uşi de tip rulou, care permit deschiderea în sezoanele mai călduroase, va avea măsuțe noi, galantar pentru produse lactate, vestiare și spații pentru comercializarea florilor.

Piața va fi inaugurată la începutul lunii noiembrie, după ce vor fi stabilite criteriile de acordare a meselor, a mai spus directorul Mărăcine.

Aplasamentul a fost predat constructorului la data de 23 ianuarie 2018, având ca termen de execuție șase luni.

Articolul precedentTârg de produse artizanale din România și Bulgaria, în fața Teatrului Marin Sorescu din Craiova
Articolul următorNumăr mare de viroze la început de sezon rece, în județul Dolj