Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea doljeană Podari, s-a ales cu dosar penal și a și fost amendat cu suma de 2.000 de lei, după ce marți a mințit cu privire la scopul ieșirii din locuință. Oprit de polițiști, acesta a prezentat o declarație în care spunea că a fost la cumpărături, doar că atunci când i s-a cerut să arate bunurile, bărbatul nu a putut prezenta nimic. 

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații.

„Un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova a oprit pentru control un autoturism, condus pe o stradă din localitate, de un tânăr de 21 de ani, dintr-o localitate din Dolj. La solicitarea poliţiştilor, cel în cauză a prezentat o declaraţie pe proprie răspundere în care era menţionat faptul că scopul deplasării fusese acela de a cumpăra produse alimentare. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat însă că cele prezentate atât verbal cât şi în conţinutul declaraţiei nu corespundeau realităţii, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii”, se arată într-o informare a Prefecturii Dolj.

De asemenea, tânărul respectiv a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare.

Ieri, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 730 de persoane.

De asemenea, aproximativ 180 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 340 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 730.000 de lei.

Articolul precedentKlaus Iohannis a cerut să se revină asupra acordului MAI-BOR
Articolul următor12 noi cazuri de coronavirus confirmate în Dolj. Anchetă epidemiologică în derulare în acest caz