Datele transmise de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică indică faptul că în județul Dolj, până în data de 15 aprilie, 55 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul virus, 12 cazuri fiind confirmate în ultimele 12 ore. 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivel național au fost confirmate, până astăzi, 7.216 cazuri de persoane infectate cu noul virus.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 337 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În Dolj, sunt 55 de persoane care apar pe lista celor confirmate cu noul coronavirus, 12 dintre acestea fiind raportate în ultimele 12 ore.

Este vorba, potrivit unor surse medicale, despre 12 persoane din cartierul Romanești, membre ale unei familii recent întoarse din Anglia.

Familia se afla în izolare, dar pentru un copil de doar 5 luni s-a simțit rău, a fost chemată ambulanța. Atât micuțul cât și mama acestuia, dar și bunica au ajuns la spital, toți trei fiind confirmați pozitiv.

Ulterior, după îndelungi negocieri cu femeile, care au încercat să ascundă că locuiesc în casă cu alte nouă persoane, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Craiova au fost duși și ceilalți nouă membri. Toți cei 12 au fost confirmați pozitiv, conform testelor, rămânând internați.

Surse din cadrul DSP Dolj spun că ancheta epidemiologică în acest caz continuă pentru a se vedea dacă cei 12 craioveni au respectat măsura izolării la domiciliu sau dacă au mai intrat în contact și cu alte persoane.

 

Articolul precedentTânăr din Dolj cercetat penal pentru fals în declarații. A mințit echipajul de poliție că a ieșit din casă pentru a face cumpărături
Articolul următorO nouă donație de aparatură medicală pentru Spitalul Filantropia din Craiova