Peste o sută de școli din județul Dolj continuă să funcționeze fără paznici sau fără supraveghere video, alte unități nu au nici măcar un gard împrejmuitor sau nu sunt corect iluminate și, în ciuda recomandărilor făcute de polițiști, în urma controlului anterior începerii anului școlar, managerii instituțiilor în cauză nu par a fi preopupați de rezolvarea acestor probleme.  

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, în toamna anului trecut, 129 de școli din județ nu aveau paza asigurată, directorii neachiziționând nici măcar sisteme de supraveghere video sau un gard împrejmuitor, situația fiind aceeași și în prezent.

„Din totalul unităţilor de învăţământ care funcţionează în judeţul Dolj, 129 nu sunt asigurate cu pază umană şi/sau sisteme de supraveghere video, respectiv 21,8%. De asemenea, s-a constatat faptul că 11 unităţi şcolare nu sunt prevăzute cu gard împrejmuitor, dintre care două sunt situate în mediul urban şi nouă în mediul rural, iar 26 de unităţi şcolare sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, dintre care două se găsesc în mediul urban şi 24 în mediul rural. Totodată, 17 unităţi şcolare sunt amplasate într-o zonă periferică/izolată, dintre ele șase fiind situate în mediul urban şi 11 în mediul rural”, se arată în raportul IPJ Dolj.

Comparativ cu perioadele anterioare, situația este ceva mai bună, spun reprezentanții IPJ Dolj, însă riscurile generate de faptul că nu există un control al accesului în școli, continuă să fie o problemă în județ.

„Cu toate ca s-a constatat o îmbunătățire a situației privind asigurarea pazei/ securității unităților școlare, se mențin încă riscuri generate de precaritatea/lipsa controlului accesului în unitățile școlare”, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

 

Articolul precedentNoi detalii în cazul jafului de la banca din Craiova. Cu câţi bani a reuşit să fugă hoţul
Articolul următorNoi investiții la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova. Administrația județeană alocă bani pentru aparatură medicală, amenajarea curții și o centrală necesară Clinicii de Cardiologie