46.565 de angajați din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru că au tratat pacienți care aveau COVID-19, în luna mai, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății (MS), sumele alocate ridicându-se la 81.5 milioane de lei.

„Astfel, pentru luna mai 2020, un număr de 13 969 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, IML, asistenți comunitari, dar și rezidenți implicați direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut. Pentru aceștia, Ministerul Sănătății a alocat, de la bugetul de stat, fonduri în valoare de aproximativ 35 milioane lei. Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 32 596 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste aproximativ 81,5 milioane de lei și vor fi recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Potrivit MS, listele cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite și asumate de managementul unităților și instituțiilor sanitare, conform legislației în vigoare.

Articolul precedentPercheziții în două comune din Dolj, la suspecți de furt
Articolul următorTânăr din Craiova, decedat după două zile de spitalizare, în urma unui accident rutier