Ediţia a doua a Zilelor municipiului Slatina a început, vineri seara, cu o paradă a portului popular finalizată cu formarea de către participanţi a unei „hărţi vii”, în jurul logo-ului România 100, amplasat pe Esplanadă.

Evenimentul a început cu o paradă a portului popular pe traseul Casa Tineretului – bulevardul A.I. Cuza – Esplanada Slatina, în următoarea componenţă: fanfara Lyra Band, ansambluri folclorice din Ardeal, Moldova şi Oltenia, 100 de căluşari.

Membrii paradei au purtat 100 de drapele tricolore, iar la sosirea pe Esplanadă, purtătorii steagurilor au format o „hartă vie” simbolică a ţării noastre şi s-a interpretat un câtec patriotic.

În continuare, între orele 18.45 şi 23.00, a fost programat un spectacol susţinut de ansamblurile folclorice participante la paradă, dar şi alţi interpreţi consacraţi de muzică populară.

Zilele Slatinei continuă şi sâmbătă cu recitaluri susţinute de Alutus Slatina, Adda şi 3 Sud Est. Duminică, vor urca pe scena de pe Esplanadă DJ Rynno feat. Sylvia, DJ Sava şi Inna. Seara se încheie cu un show cu artificii. Prezintă actorul Andrei Duban.

„Suntem la debutul celor trei zile de sărbătoare a Slatinei. După parada care a trecut pe bulevardul A.I. Cuza, ne aflăm pe Esplanadă, acolo unde tocmai s-a încheiat momentul mult aşteptat al celor 100 de căluşari care au dat dovada măiestriei acestui dans popular. Urmează o seară dedicată în special muzicii populare pentru ca, în celelate două zile, să fie rândul muzicii pop. Vor fi invitaţi de seamă, începând cu ADD, trupa de muzică folk din Slatina, Alutus, DJ Sava, DJ Rhynno. Tot mâine seară va cânta trupa 3 Sud Est pentru ca duminică sfie rândul interpretei Inna. Noi îi aşteptăm pe slătieni pe Esplanadă, pe parcursul celor trei zile, să sperăm că şi vremea va ţine cu noi, astfel încât cu toţii să ne simţim bine pe parcursul acestor zile dedicate nouă, slătinenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 29 iunie – 1 iulie, poartă titulatura „Zilele municipiului Slatina, în anul Centenarului Marii Uniri” şi marchează 39 de ani de când, prin decret al Consiliului de Stat, Slatina era proclamată, alături de alte şapte oraşe ale ţării, „municipiu reşedinţă de judeţ”.

 

Articolul precedentPortarul Mirko Pigliacelli a semnat cu Craiova
Articolul următorAfaceristul „Gigioc” și alți trei bărbați, arestați preventiv în dosarul infracțiunilor informatice