Patru bărbați, trei din municipiul Craiova și unul din Târgu Jiu, au primit mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile, aceștia fiind cercetați într-un dosar privind infracțiunile informatice. Printre cei patru inculpați se află și un cunoscut om de afaceri, Gigi Zavera, zis Gigioc.

În acest caz, au avut loc mai multe percheziții domiciliare, procurorii DIICOT reținându-i joi seara pe toți cei patru bărbați. Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT, Cosmin Gheorghe Avrămoiu, Gabriel Sorea, Cornel Pană și Gigi Vadik Zavera, zis „Gigioc” sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, în formă continuată, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată, punerea în circulație de valori falsificate, în formă continuată, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, în formă continuată, inducerea în eroare a organelor judiciare şi înșelăciune.

În cauză există suspiciunea că acțiunile celor patru bărbați au demarat în anul 2013. Cu ocazia perchezițiilor de joi au fost ridicate echipamente industriale folosite de către suspecți pentru producerea mulajelor și aparatelor de skimming propriu-zise și tehnică ce poate fi utilizată pentru falsificarea de instrumente de plată electronică.

Articolul precedentStart la Zilele Slatinei cu o „hartă vie” în jurul logo-ului 3D România 100 (FOTO)
Articolul următorDouă persoane în stare gravă după un accident în Ot