Stadionul de Atletism din Craiova, așa cum a fost regândit cu ocazia actualizării proiectului, va fi un teren ce va permite găzduirea Campionatului European de Atletism. Autoritățile municipale din Craiova așteaptă definitivarea acestui proiect, existând șanse ca acesta să fie gata la finele lunii august.  

Dacă se va respecta acest nou proiect, Stadionul de Atletism din Craiova va găzdui competiții de nivel european. „Proiectul a fost analizat și consultantul respectiv a concluzionat faptul că pentru acest stadion avem un proiect care corespunde normelor de categoria a II-a standard. Așa cum a fost gândit, noul teren, ne permite să găzduim Campionatul European de Atletism. La sfârșitul lunii august, cred că putem prezenta acest proiect. A crescut oarecum și suma, dar nu pot să spun, în prezent, despre sumă vorbim. Stadionul va avea și o pistă anexă, care va fi folosită de către sportivi în timpul antrenamentelor, deci semnele sunt bune din acest punct de vedere”, a explicat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Stadionul de atletism din Craiova a plecat de la unul de categoria V (în anul 2015), apoi a devenit unul de categoria III (în decembrie 2017), pentru ca acum să devină unul de categoria II IAAF. S-a păstrat capacitatea de 5.000 de locuri în tribune, dar noul proiect vine cu alte noi dotări: o pistă de alergare standard de 400 de metri cu cel puțin opt culoare de alergare ovale și minimum opt culoare drepte pentru cursele de 100 m și 110 m garduri; o groapă cu apă pentru cursa de alergare peste obstacole; instalații pentru săritura în lungime și triplu salt, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, aruncarea discului și ciocanului, aruncarea suliței și aruncarea greutății.

Prima valoare a investiției, anunțată în 2014, a fost de 4,8 milioane de euro, iar ultima de 6,5 milioane de euro, fiind anunțată o nouă creștere.

Articolul precedentReabilitarea Colegiului „Carol I” din Craiova bate pasul pe loc. CNI caută proiectant
Articolul următorFemeia care a căzut în Dunăre nu a mai putut fi salvată (VIDEO/FOTO)