Proiectul privind reabilitarea Colegiului Național „Carol I” din Craiova bate pasul pe loc, procedura de licitație fiind cea care întârzie lucrările. Compania Națională de Investiții a preluat acest proiect de la administrația craioveană, în luna martie a acestui an, și de atunci se încearcă desemnarea proiectantului care se va ocupa de noua documentaţie tehnică a Colegiului.

După anularea primei licitații, sunt semnale că reabilitarea ar intra în linie dreaptă se pare însă că a intrat în linie dreaptă, cel de-al doilea proiectant aflându-se acum în perioada de evaluare.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a avut o discuție cu reprezentanții CNI tocmai pentru a afla soarta acestui proiect. „A fost o primă rundă de licitaţie, care a fost adjudecată de un proiectant, dar s-a dovedit, în final, că acela nu îndeplinise toate condiţiile şi a trebuit să fie anulată licitaţia. A fost reluată procedura şi, din informaţiile pe care le am luat, săptămâna viitoare va fi finalizată această licitaţie. După perioada de actualizare, urmează celelalte etape”, a explicat Genoiu.

Deși legea achiziţiilor a fost modificată, licitaţiile sunt tot anevoioase, iar cea mai dificilă parte este chiar evaluarea, consideră edilul Craiovei. „Ceea ce este cel mai greu şi mai tergiversat lucru la achiziţii este perioada de evaluare. Am avut discuţii, săptămâna aceasta, cu secretarul Nicoleta Miulescu, cu şeful Serviciului de Resurse Umane şi directorul Direcţiei de Achiziţii vizavi de posibilitatea de a întări acest compartiment. Personalul de la Achiziţii, la această oră, este suprasolicitat din cauza numărului mare de achiziţii care se fac”, a conchis Mihail Genoiu.

Licitaţiile pentru proiectare şi lucrări de reabilitare ale Colegiului Carol I din Craiova se fac de către CNI, care şi-a asumat integral finanţarea acestui proiect, imobilul fiind considerat unul de patrimoniu naţional.

 

 

Articolul precedentO femeie a căzut în Dunăre. Elicopterul SMURD aterizează la Calafat
Articolul următorStadionul de Atletism din Craiova va găzdui campionate europene. Terenul a mai urcat o categorie