Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a precizat joi, în cadrul ședinței de consiliu local, că sunt șanse ca stadionul de atletism să fie gata la finele anului 2019, dacă procedura privind licitația, mai exact adjudecarea constructorului nu va pune probleme.

Consilierul municipal liberal Dan Diaconu a fost cel care a cerut informații cu privire la proiectul privind înființarea acestui teren de sport.

„La acest stadion au început lucrările în anul 2015. Suntem în anul 2018 și iată că tot venim cu propuneri în ceea ce privește proiectul, dar nu se întâmplă nimic concret. La această oră există date noi? Știm ce se mai întâmplă cu acest stadion?”, a întrebat consilierul municipal în Ședința Ordinară a Consiliului Municipal Craiova.

Edilul Craiova a explicat că proiectul întocmit în anul 2015 a suferit modificări tocmai pentru ca acest teren să devină unul de categorie superioară.

„Aceste lucrări vor fi scoase la licitație și sperăm ca până în martie, anul viitor, să avem un constructor. Din acel moment, firma care se ocupă de lucrări are la dispoziție 10 luni să termine totul. Estimăm ca la finele anului 2019 , stadionul de atletism să fie gata. Proiectul inițial a fost îmbunătățit. Au existat modificări pentru că au apărut cerințe noi și pentru că ne dorim un stadion complet. Proiectul este conceput modular. Putem să renunțăm la multe aspecte prevăzute acolo și să ne limităm la un simplu teren, la strictul necesra, dar putem să continuăm așa cum are forma acum și să avem un stadion de o categorie superioară. Sunt prevăzute dotări în valoare de aproximativ un milion de euro. Vom avea pistă separată de încălzire. Sunt multe lucruri care au fost modificate tocmai pentru ca acest atletism să fie de o categorie superioară”, a menționat Genoiu.

Stadionul de atletism se ridică, cel puțin estimat, la suma de 15,591,575.82 de lei fără TVA. Valoarea estimată se compune din servicii de proiectare (341.962,30 lei), asistență tehnică din partea proiectantului (8.136,00 lei), lucrări de construcții și instalații (10.532.156,54 lei), utilaje, echipamente tehnologice și functionale cu montaj (1.133.616,83 lei), utilaje fără montaj și echipamente de transport (497.993,91 lei) și organizare de șantier (106.455,18 lei). Banii vor fi suportați exclusiv din bugetul local.

Proiectul stadionului de atletism a apărut în contextul demolării stadionului „Ion Oblemenco”, unul care avea ambele funcţiuni, de fotbal şi de atletism, autoritatea fiind obligată să construiască o bază nouă, conform legii.

Articolul precedentConcurs de afișe cu tema colectării selective pentru liceenii din Craiova
Articolul următorElevii de la „Voltaire” au nevoie și de o sală de sport. „Odobleja” are două și poate transfera una dintre ele