Sportivul paralimpic Theodor Matican, care a obținut rezultate remarcabile la paraciclism, înot, schi  și atletism, va primi titlul de „cetățean de onoare al Craiovei”, un proiect e hotărâre în acest sens urmând a fi votat, joi, de către consilierii municipali.

Această propunere a fost făcută de către reprezentanții Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, unde Theodor Matican este student în anul II, specializarea kinetoterapie și motricitate specială.

„Pentru rezultatele sale sportive, Theo merită toate felicitările, iar pentru dăruire, profesionalism, precum și reputația, prestigiul și capitalul de imagine aduse Municipiului Craiova propun Consiliului Local al Muncipiului Craiova și Primăriei Craiova conferirea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova lui Theodor Matican”, se arată în documentul semnat de către Marian Dragomir, decanul FEFS Craiova.

Dacă propunerea va trece de votul consilierilor locali, sportivul va primi titlul „cetățean de onoare al Craiovei” în cadrul unei ședințe solemne programată joi, la ora 18.00, în Sala „Amza Pellea” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, eveniment înscris în programul Zilelor Craiovei, ediția a XXIII –a.

La doar 22 de ani se poate mândri cu performanțe de excepție la mai multe discipline sportive, fie că vorbim despre înot, schi, ciclism sau atletism. Cariera sportivă a lui Theodor Matican a început în anul 2011 la concursul de ski, Serbările Zăpezii desfășurat la Rânca. Atunci a primit primul trofeu, „Trofeul Sebările Zăpezii 2011” la categoria Special Olympics, iar de atunci, performanţele au continuat.

Doi ani mai târziu, în 2013, câștiga medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de Iarnă, din Coreea de Sud. În 2014, a fost legitimat la CSM Craiova, iar din 2017 concurează sub culorile clubului CSA Steaua București (secția pentru persoane cu dizabilități) unde Theodor Matican obține performanțe remarcabile la paraciclism și se pregătește pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din 2020.

Cele mai importante sunt cele 6 Cupe Europene dar și Cupa Mondială, competiție ce a avut loc în Singapore.

Articolul precedentDeputat USR de Dolj ameninţă cu Inspecţia Judiciară a CSM: E de mirare că toate dosarele importante ajung la București și că la Dolj infractorii rămân liberi?
Articolul următorOlguţa Vasilescu confirmă pierderea unei funcţii: „Am fost purtător de cuvânt pe o perioadă limitată“