Un şofer fugar a fost împuşcat în piciorul stâng de poliţiştii care îl urmăreau, noaptea trecută, în Craiova, bărbatul fiind transportat la spital.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că totul a oprnit după ce poliţişti ai Secţiei 5 Craiova au observat că între conducătorii a două autoturisme, oprite pe Bulevardul Dacia, avea loc un conflict verbal.

Echipajul de poliţie a oprit autospeciala pentru a interveni, fiind informaţi de către unul dintre conducători cu privire la faptul că celălalt i-a adresat injurii şi s-ar afla sub influenţa alcoolului.

Respectivul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Craiova, a demarat în viteză cu maşina, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

La un moment dat, bărbatul a coborât din autoturism şi a încercat să îşi asigure scăparea fugind.

Fiind în urmărirea acestuia, unul dintre poliţişti a efectuat somaţiile legale şi a tras 4 focuri de armă în plan vertical, în încercarea de a-l determina pe acesta să se oprească. Întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale, asupra membrelor inferioare ale acestuia a fost executat un foc de armă, care l-a rănit în piciorul stâng.

Şoferul fugar a ajuns la spital.

„Poliţiştii au chemat la faţa locului un echipaj medical, cel în cauză fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză, un bărbat de 48 de ani, din Craiova, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat“, a declarat reprezentantul IPJ Dolj.

Pe numele bărbatului în vârstă de 48 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Articolul precedentBursa Generală a Locurilor de Muncă, în mai puțin de o lună, la Craiova
Articolul următorUn doljean a fost condamnat la peste trei ani de închisoare pentru șantaj. Bărbatul a fost prins în Germania