Administratorii societăţilor comerciale din judeţul Dolj vor fi informaţi, marţi despre posibilitatea de a se înscrie pe platforam programului „Smart Start USA – Soluţii eficiente de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti”. 

Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Fundaţia Laufer, Universitatea din Craiova împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA, la sediul Universităţii din Craiova.

„Programul Smart Start USA urmăreşte finanţarea şi facilitatea accesului unui număr de cel puţin 10 000 de IMM-uri şi antreprenori români, anual, pe pieţele internaţionale, atenţia principală fiind acordată pieţei Statelor Unite ale Americii. Într-o primă etapă, mediul de afaceri român va avea posibilitatea de a intra în contact direct cu realităţile pieţei americane, în acest moment, prea puţin cunoscută în România. Prin intermediul programului, societăţile comerciale cu capital românesc vor fi conectate la oportunităţi concrete de dezvoltare profitabilă a business-ului şi de extindere a brand-urilor proprii în medii economice dinamice şi comptetitive”, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii din Craiova.

Bugetul alocat finanţărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul Smart Start USA, este de 500 de milioane de dolari. La eveniment vor participa reprezentanţi ai băncilor partenere, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, membri ai Corpului Diplomatic.

 

 

Articolul precedentReprezentantul unui laborator de analize din Craiova: „În mai puţin de două ore putem termina plafonul”
Articolul următorDotări de 24.000 de euro într-un laborator al Facultăţii de Automatică din Craiova. Urmează noi investiţii de peste 20.000 de euro