Montarea gazonului pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova se va finaliza astăzi, în funcție de durata lucrărilor de mentenanță urmând a se stabili dacă înaintea meciului cu Hermannstadt se va putea juca un amical pe arena din Bănie.

Reprezentanții Primăriei Craiova au mers pe stadion, miercuri, pentru a se asigura că lucrările sunt conform graficului.

„Ne apropiem de momentul final al montării gazonului hibrid se fac ultimele porţiuni de montare, ultimele bucăţi de covor de gazon ranforsat. Se montează acum şi în cursul zilei de azi, aşa cum ne confirmă reprezentantul firmei care a asigurat acest montaj, plus reprezentantul constructorului, se va finaliza montarea gazonului ranforsat. Urmează după aceasta o perioadă în care se fac câteva lucrări de mentenanţă”, a menționat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Victor Pițurcă a cerut un meci amical înaintea celui cu Hermannstadt, care va avea loc duminica viitoare, dar nu se știe încă dacă noul gazon va permite acest lucru.

„Am avut ieri o discuţie şi cu Victor Piţurcă care solicită un meci amical înainte de meciul de duminica viitoare cu Hermannstadt şi a rămas să stabilim împreună, în funcţie de indicaţiile pe care ni le dau dânşii, când e mai bine să se joace pe acest gazon. Am ajuns şi la o concluzie împreună cu Victor Piţurcă: Dacă pentru binele gazonului se ajunge la conculzia că ar trebui să se joace până la meciul cu Hermannstadt e bine să îl lăsăm să se aşeze. Dacă nu e nici o problemă atunci se poate face şi acel meci amical. În prinicipiu, pentru meciul cu Hermanndstadt nu e nici un impediment să se joace”, a mai spus Genoiu.

După ce vor termina de montat gazonul, firma care s-a ocupat de acest aspect va lua și probe pe care le vor trimite la laborator în vederea stabilirii stării acestuia.

„Montajul brut se finalizează în câteva ore după care urmează o parcurgere pas cu pas a întregului teren de joc, să reglăm manual dacă sunt mici probleme de planeitate, aspersoarele trebuie reglate pentru că s-a interveni în jurul lor, după care urmează tratamente specifice gazonului. O să luăm şi nişte probe, să trimitem la laborator să vedem starea de sănătate a gazonului. În urma transportului şi montajului el a suferit un stres semnificativ şi se va interveni în conformitate cu rezultatele care le primim de la laborator. Şi noi suntem foarte încrezători, meciul cu Hermannstadt va avea cu siguranţă loc”, a explicat reprezentantul firmei care a montat gazonul, Dan Anton.