Primele 53 de autorizații de construire necesare pentru amenajarea platformelor pe care vor fi instalate containerele îngropate destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova au fost obținute, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, punctând faptul că această investiție este realizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro.

La nivelul municipiului Craiova vor fi amenajate aproape 440 de platforme pentru instalarea containerelor îngropate.

„Demersul, pe care dorim să-l finalizăm până la sfârșitul anului viitor, este, fără îndoială, unul extrem de laborios, dacă ne gândim doar la faptul că în municipiul Craiova vor fi amenajate aproape 440 de platforme pentru instalarea containerelor îngropate, iar fiecare dintre acestea a trebuit să fie tratată în mod individual, în funcție de specificul amplasării sale, și fiecare a necesitat obținerea unui număr de 17 avize de la instituțiile și entitățile responsabile. Primele 53 de autorizații de construire, din cele 78 pe care le-am solicitat, se află acum în posesia noastră, fiind create premisele pentru ca, în cel mai scurt timp, să fie emis ordinul de începere, iar constructorul să poată aborda acest prim front de lucru”, a declarat Prioteasa.

Consiliul Județean Dolj se află deja în proprietatea celor 15 autospeciale care vor fi folosite pentru ridicarea și transportarea deșeurilor, inclusiv curățarea containerelor.

„Vreau să scot în evidență faptul că am încheiat deja contracte cu Distribuție Energie Oltenia SA și Compania de Apă «Oltenia» pentru a devia rețelele de utilitate publică în cazul platformelor care urmează a fi amenajate, documente absolut necesare pentru obținerea autorizațiilor de construire. Doresc să reiterez faptul că realizarea acestei investiții reprezintă o prioritate pe agenda Consiliului Județean Dolj, astfel că, alături de Primăria Municipiului Craiova, rămânem ferm implicați în identificarea celor mai eficiente soluții pentru ca ea să poată fi pusă în operă în bune condiții și într-un timp cât mai scurt“, a mai spus președintele CJ Dolj.

Lucrările pentru amenajarea celor 438 de platforme destinate amplasării containerelor îngropate în municipiul Craiova se derulează în cadrul unui contract cu valoarea totală de aproximativ 7,5 milioane de euro, încheiat între Consiliul Județean Dolj și S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L., contract în care mai sunt incluse procurarea și montarea a 729 de containere cu capacitatea de 5 metri cubi și a 30 de containere de 3 metri cubi, precum și furnizarea a 15 utilaje specifice.

Investiția constituie o componentă a proiectului cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai vizat achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.