Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova are, din luna august a acestui an, un compartiment de îngrijiri paliative, directorul unității medicale menționând faptul că deja s-a format o listă de așteptare ce cuprinde solicitările celor care vor să beneficieze de aceste servicii medicale.

Compartimentul funcționează cu cinci paturi, pe Secția de Recuperare Neurologică, pacienții fiind extrem de mulțumiți de modul în care sunt tratați.

„Avem cinci paturi în acest compartiment de îngrijiri paliative. Deja avem o listă de așteptare foarte mare, gradul de ocupare fiind unul extrem de ridicat”, a menționat directorul Anca Tudor.

Îngrijirea paliativă îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor şi a familiilor acestora când se confruntă cu o boală ce ameninţă viaţa, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea corectă şi tratamentul durerii şi al altor probleme fizice, psiho-sociale şi spirituale. Îngrijirea paliativă este aplicabilă încă din primele stadii ale bolii, în corelaţie cu terapii curative.

De asemenea, laboratorul de analize medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a fost reacreditat RENAR, fiind acum în relație contractuală cu  Casa de Asigurări de Sănătate.

„Şi la noi plafonul pentru analize medicale se termină în prima săptămână, dar pentru pacienţii noştri continuăm să facem analize, chiar dacă unele sunt contra cost. Noi ne străduim însă să acoperim toate cerinţele“, a mai spus managerul unității spitalicești.