Mai multe unități de învățământ din Craiova sunt adevărate șantiere, la această dată, reparațiile fiind în plină desfășurare pentru ca elevii să fie primiți în condiții bune, în noul an școlar.   

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, lucrările se derulează în nu mai puțin de 25 școli, licee sau grădinițe, cereri privind reabilitarea primindu-se continuu. Toate vor fi onorate, a menționat edilul, urmând a se turna și asfalt în curțile unităților școlare. „Se mai primesc solicitări de la școli care să se finalizeze până la sfârșitul anului. Când vom începe lucrările pe acordul cadru de reparații străzi, vom face și asfaltarea curților școlilor, pe care le-am întrerupt la jumătatea lui 2018. Ne va permite acordul cadru să facem acest lucru”, a precizat primarul Craiovei.

În școlile din județ vor fi efectuate și verificări, reprezenți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cei ai Prefecturii Dolj și ulterior DSP Dolj urmând a face aceste controale. Pentru a întreține curățenia, administrația școlilor este obligată să facă aprovizionarea cu produse de curățenie și substanțe dezinfectante. Produsele biocide vor fi etichetate cu termenul de valabilitate inscripționat, avizate MS, însoțite de avizul de punere pe piață și fișa de securitate a produsului, iar dacă acestea lipsesc, inspectorii DSP pot da amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei, pentru persoanele fizice, sau de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Articolul precedentFetiţa dispărută, în afara pericolului. Manager: „Copilul este stabil, nu este hipotermic”
Articolul următorAmenzi pentru ștrandurile și piscinele din Dolj. Autorizațiile de funcționare și mizeria, principalele probleme