Un şarpe boa de mari dimensiuni a fost lăsat liber, în public, în zona străzii Garofiţei din Slatina, în apropiere de sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Evenimentul s-a petrecut în urmă cu două zile, proprietarii reptilei fiind doi cetăţeni de naţionalitate germană. Înspăimântaţi oamenii au vrut să alerteze autorităţile, însă deocamdată nu s-a luat nicio măsură împotriva proprietarilor.

Directorul adjunct al Poliţiei Locale Slatina, Ilie Scaete, a declarat că proprietarii şarpelui urmează să fie identificaţi.

„Am fost sesizaţi de un cetăţean şi întrebaţi dacă putem lua vreo măsură. N-am aplicat nicio amendă, noi nu am constatat direct acest eveniment, fiind sunaţi abia a doua zi. O să-i îi căutăm pe proprietari, vom proceda la identificarea lor, şi le vom pune în vedere drepturile şi obligaţiile lor”, a afirmat Scaete.

În România, deţinerea unui animal exotic de companie, fără un aviz eliberat de Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, atrage după site amenzi usturătoare pentru proprietari.

Articolul precedentPrimarul Romei, la Craiova. Autorităţile din cele două ţări caută soluţii pentru migranţii romi
Articolul următorFiul judecătorilor din Craiova care a provocat un accident mortal, în arest la domiciliu