Localitatea Hobiţa din județul Gorj va găzdui, în perioada 23-24 iunie, un eveniment inedit al cărui scop este acela de a promova frumusețea și autenticitatea iei românești. Potrivit organizatorilor, este pentru al treilea an consecutiv când în Poiana Mare din Hobița va avea loc Festivalul RomânIA Autentică. 

Evenimentul cultural-artistic se desfăşoară concomitent în trei localităţi din țară, respectiv Braşov – Piaţa Sfatului, Iaşi – Palatul Culturii şi Hobiţa – Poiana Mare. În ceea ce privește județul Gorj, a fost aleasă Hobița, întrucât aici “pământul vibrează a energie şi talent, în Hobiţa lui Constantin Brâncuşi”, spun organizatorii. 

“La Hobița, a renăscut ia”

Primarul comunei Peștișani, din care face parte satul Hobița, a precizat faptul că evenimentul s-a bucurat de succes în fiecare an, începând cu prima ediție. “RomânIA Autentică este cel mai înălţător mod de a ne păstra şi proteja identitatea naţională. În Hobiţa – Peştişani – Gorj, odată cu prima ediţie a Festivalului, a renăscut ia românească, portul popular. În an centenar, ca şi pionieri ai Festivalului RomânIA Autentică, suntem bucuroşi că de Sânziene se reunesc cele trei vechi regiuni istorice: Modova, Ardealul şi Ţara Românească“, a declarat Cosmin Pigui, edilul comunei Peştişani.

Program variat

În program sunt incluse momente artistice, spectacole de muzică populară și ușoară, ateliere de creație în cadrul cărora meșterii populari vor face diverse demonstrații, expoziții, finalul manifestării fiind marcat cu un foc de artificii. 

Articolul precedentFundașul Craiovei Vladimir Screciu, transfer în Belgia
Articolul următorCAO a trecut la debranșarea datornicilor. Compania are de recuperat peste 70 de milioane