În lipsa unui sprijin pe care Direcția de Sănătate Publică Dolj l-ar putea oferi în situația Spitalului „Filantropia” din Craiova, despre care se știe că ar deveni unitate suport COVID -19, primarul Mihail Genoiu l-a rugat pe Raed Arafat să se alăture demersului de a ține spitalul  cât mai departe de circuitul personelor infectate cu noul virus. 

Autoritățile din Craiova au primit promisiunea că se va analiza situația, cu noul ministrul al „Sănătății” pentru a găsi o altă variantă în acest sens.

„Astăzi, l-am sunat personal pe Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, și l-am rugat să ni se alăture în demersul nostru, al craiovenilor, de a ține Spitalul Filantropia cât mai departe de circuitul bolnavilor cu COVID-19! Am avut o discuție telefonică cu domnul dr. Raed Arafat și i-am cerut sprijinul pe care nu l-am găsit la Direcția de Sănătate Publică Dolj. L-am asigurat că vorbesc în numele craiovenilor, atunci când i-am cerut să evite pe cât posibil includerea spitalului Filantropia pe lista unităților medicale unde se vor trata bolnavii infectați cu coronavirus și mi-a promis că va analiza situația, împreună cu noul ministru al Sănătății, pentru a găsi o altă variantă”, a declarat Genoiu.

Acesta a mai spus că sunt multe alte spitale care pot fi luate în calcul, atât în județ cât și în Oltenia.

„În această situație, mi se pare exagerată soluția dispusă de DSP Dolj și propusă Ministerului Sănătății în care tot municipiul Craiova ar fi responsabil de punerea la dispoziție și a Spitalului Municipal Filantropia, ca spital suport în lupta COVID-19. Având în vedere că modul de abordare al acestor circuite pentru bolnavii infectați cu coronavirus afectează toate spitalele din Craiova, cu toate specialitățile, solicit cu celeritate ca, pentru varianta unui alt spital suport, să fie analizate și alte locații din județul Dolj, dar și din celelalte județe ale Olteniei”, a conchis primarul Craiovei.

Articolul precedentMăști de protecție contrafăcute, în locuința unui bărbat din Dolj. Dosar penal pentru evaziune fiscală
Articolul următorTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea