Reprezentanţii Secretariatului Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) au prezentat, joi, într-o conferință de presă, stadiul de implementare al Programului Interreg România- Bulgaria şi rezultatele obţinute până la această dată.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa,  eficiența programelor de cooperare transfrontalieră în accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea și modernizarea unor domenii importante, precum sănătatea, infrastructura de transport sau managementul situațiilor de urgență.

„De-a lungul timpului, Consiliul Județean Dolj și partenerii săi, autorități locale sau entități publice din Bulgaria, au obținut, prin proiecte comune, aproximativ 50 de milioane de euro din surse nerambursabile. Jumătate din această sumă provine tocmai din programul care face obiectul conferinței de astăzi, Interreg V-A, și prin intermediul căruia derulăm o serie de demersuri prin care vom răspunde unor așteptări ale comunităților de pe ambele maluri ale Dunării. (…) putem spune că Programul Interreg V-A România – Bulgaria este unul accesibil pentru autoritățile locale și eficient în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene”, a declarat Prioteasa.

La rândul său, Ioana Manțog, șefa Autorității de Management pentru Programul Interreg V-A România – Bulgaria din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a explicat că acest program ajută ambele comunităţi să rezolve o serie de probleme.

„Este un program care beneficiază de finanțare de la Uniunea Europeană, bugetul programului este de aproximativ 260 de milioane de euro. Banii ăștia îi primim pentru a dezvolta regiunea de graniță dintre România și Bulgaria, pentru a rezolva problemele pe care le avem în comun. Sunt peste 222 de mil de auro aflate în implementare, bani care lucrează pentru această regiune din zona de granițăe, cu 148 de proiecte pentru care am semnat deja contracte de finantare. 22 de proiecte sunt deja finalizate cu o valoare de peste 20 de milioane de euro”, a menţionat Manţog.

Rezultatele proiectelor finanțate de Programul Interreg V-A România- Bulgaria au fost evidențiate prin prezentarea mai multor fotografii surprinse în cadrul acțiunilor derulate în implementarea proiectelor.

 

Articolul precedentPlanul Urbanistic General al Craiovei, proiect greu de realizat
Articolul următorElevi cu dizabilităţi de la Liceul „Beethoven” din Craiova, practică la o „croitorie de lux” din Italia