Un sistem de irigații ce folosește energia verde produsă cu panouri fotovoltaice cu apă din canal, fiind posibilă pomparea direct la rădăcina sau se acumuleaza în rezervoare de retenție, a fost inaugurat, joi, în comuna Călărași din Dolj.

Potrivit reprezentanților ANIF, instalația este automată cu by pass pentru pompare direct la sistemul cu picatură sau în rezervor de retenție, sistemul pompează un debit de pana la 150l/ min și la o presiune de 2 bari, pompa are un motor de 1.1 Kw.

Sistemul solar folosește ultima generație de panouri fotovoltaice monocristaline- cele mai eficente de pe piața mondială, fiind compus din 10 panouri fotovoltaice fiecare de 300 w adica un total de 3 Kw, tabloul electric – inverter sistem solar ( ultima generatie) poate sa transmita datele DIRECT la orice telefon mobil, iar cu pompă instalată se poate iriga o suprafața de 2000 mp, adica 4 sere de 500mp. Pentru o suprafață de 2000 m2 de cultură (sere de legume ) este necesară o cantitate de apă de 10mc/ zi, iar perioada optimă de udare cu instalația solară este între orele 10.00-15.00 când exista intensitate solară maximă.

Investiția se situează în jurul a 5.000 euro.

Articolul precedentDragnea: Autostrada Sudului porneşte săptămâna viitoare, ca şi procedură. S-a finalizat analiza ofertelor pentru Ploieşti-Braşov. Încep construcţiile la Craiova-Piteşti
Articolul următorAmbulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova intră în reabilitări. A fost semnat contractul