Ambulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova intră în reabilitări. A fost semnat contractul

Contractul de finanţare pentru proiectul de reabilitare a Ambulatoriului Spitalului Filantropia Craiova, cu o valoare de peste 11 milioane lei, prin Programul Operaţional Regional a fost semnat, astăzi, de către primarul Craiovei, Mihail Genoiu, şi reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională. 

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, valoare totală a proiectului „Reabilitare Corp C1 – Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior si amplasare rampa gunoi (colectare selectiva)”, la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova este de 11.134.246,93 lei, din care fonduri europene nerambursabile, 10.486.733,89 lei.  

Când au aprobat proiectul, în luna ianuarie, consilierii au aprobat şi contribuția proprie în proiect a Municipiului Craiova, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, estimate la 433.498,06 lei, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 214.014,98 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului prevăzut.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării în condiţii optime a proiectului, se vor asigura din bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, principalele lucrări care se vor realiza la Ambulatoriul Spitalului Fialntropia sunt consolidarea clădirii, realizarea unui lift exterior, realizarea unei rampe de acces la intrarea pricipală, iar pe scara interioara se va monta un elevator tip rampă, pentru persoanele cu dizabilitati. În plus ar urma să fie amenajate, la parter şi etaj, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, recompartimentari interioare şi dotări în cabinete.

„Proiectul îşi propune creşterea calităţii serviciilor de îngrijire medicală primară acordată persoanelor cu acces deficitar la serviciile de sănătate din municipiul Craiova prin reabilitarea şi modernizarea Pavilionului în care va fi relocat Ambulatoriul aferent Spitalului Clinic Municipal Craiova şi Îmbunatăţirea accesului la serviciile preventive şi de îngrijire medicală primară oferite în cadrul Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal, a tuturor categoriilor de persoane, în special a celor cu venituri mici din municipiul Craiova. Reabilitarea ambulatoriului va permite accesul persoanelor dezavantajate socioeconomic din municipiul Craiova, cu acces redus la servicii sau cu nevoi medicale neacoperite, la servicii de sănătate primare şi de terapie de prima linie la standarde europene. De asemenea, prin reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Craiova se urmăreşte eficientizarea sistemului de sănătate din municipiul Craiova, prin reducerea numărului de internări ce pot fi evitate”, conform Primăriei Craiova.

Articolul precedentProiect pilot în Dolj: Stație de irigații cu panouri fotovoltaice
Articolul următorAutocamion în flăcări, pe un drum naţional din Dolj – FOTO