Victimele violenței domestice din Craiova vor fi sprjinite de către autoritățile municipale, Primăria Craiova devenind partener într-un proiect ce vizează atât identificare persoanelor care au nevoie de un astfel de ajutor cât și oferirea unor servicii începând cu cele de cazare într-un centru specific, asigurarea condițiilor de trai până la consiliere și reintegrare socio-profesională.

Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!” se va derula, în Bănie, prin intermediul Direcției de Asistență Socială din cadrul Priăriei Craiova, totul urmând să funcționeze ca un grup suport pentru cei aflați în situații limită.

„Principalele activităţi desfăşurate de către Primăria Craiova, prin Direcţia de Asistenţă Socială Craiova sunt: crearea unei reţele naţionale inovative integrate de locuinţe protejate pentru transferul la o viaţă independentă a victimelor violenţei domestice; identificarea şi alocarea spaţiilor necesare pentru crearea locuinţelor protejate şi a serviciilor integrate complementare de grupuri de suport şi cabinete de consiliere vocaţională pentru victimele violenţei  domestice; spaţiile care vor fi amenjate în scopul realizării locuinței sociale, a unui grup de suport pentru victime și a unui cabinet de consiliere vocaţională”, se arată în raportul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Craiova.

De asemenea, autoritățile locale se vor ocupa și de găsirea experţilor care vor fi remuneraţi în cadrul proiectului, conform legislaţiei în vigoare și de crearea şi dezvoltarea unei reţele naţionale de grupuri de suport pentru victimele violenţei domestice.

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi este lider de proiect, încheind în luna noiembrie a anului trecut parteneriate cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, printre care se află și Primăria Craiova, prin Direcția de Asistență Socială Craiova.

Programul este cu finanțare europeană, valoarea totală a proiectului fiind de 51.080.375, 72 lei, iar durata acestuia de 48 de luni.

În ceea ce privește Primăria Craiova, instituția va suporta cheltuielile eligibile angajate pe perioada proiectului, în sumă de 1.137.174,76 lei, și o contribuție proprie la bugetul proiectului, în sumă de 22.743,50 de lei.

„Pentru Primăria Craiova, prin Direcția de Asistență Socială Craiova, sunt prevăzute următoarele tipuri de cheltuieli: cu amenajarea/renovarea unei locuințe protejate identificate; privind chiria lunară a unei locunțe protejate; cu consumabile igienă; cu vouchere de hrană; cu sistem monitorizare video a locunței protejate; privind dotarea locuinței protejate, privind plata facturilor la utilități;  cu salariu responsabil servicii sociale, consilieri vocaționali, psihologi”, se mai arată în raport.

Articolul precedentCupa Hard Enduro, la Craiova. Motocicliștii promit un adevărat spectacol
Articolul următorAmbasadori și consuli din Africa, la Universitatea din Craiova