Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a anunțat, miercuri, că nu s-a luat încă o decizie în privința înscrierii primăriei în programul „Rabla Local” întrucât există discuții în contradictoriu pe această  între Asociația Municipiilor din România și Guvern.

Aurelia Filip a precizat că se va lua o decizie și va fi anunțată public.

„Având în vedere că sunt doar câteva zile de la anunțul Administrației Fondului de Mediu cu acest program și că este termen până la finalul lunii septembrie pentru unitățile administrativ teritoriale să se înscrie în program, momentan nu avem ce detalii să dăm pentru că nu ne-am înscris încă și nici nu am luat o decizie în acest sens. În acest moment, între Asociația Municipiilor din România și Guvern sunt discuții contradictorii pe aceasta temă și se va lua o poziție de comun acord și cu alte municipii, poziție pe care o vom anunța public. Craiova are în derulare un program de ridicare a autoturismelor abandonate care e finanțat din fonduri de la bugetul local și vom continua acest program”, a explicat viceprimarul Craiovei.

Aceasta a mai spus că discuțiile au pornit de la faptul că primarii nu vor să împovăreze bugetul local.

Craiova ar fi eligibilă pentru casarea a 50.000 de mașini, însemnând că bugetul local ar fi încărcat cu 75 de milioane de lei.

„Primarii nu vor să împovăreze bugetele locale. Craiova, conform ghidului publicat de AFM, este eligibilă pentru casarea a 50.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, fapt ce ar împovăra bugetul local cu 75 milioane de lei”, a conchis Filip.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentPloi şi vijelii în mai multe judeţe din ţară. Noi coduri emise de meteorologi
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET