O echipă de cercetători ai Universității din Craiova , prin Infrastructura de cercetare în Ştiinte Aplicate – INCESA, s-a implicat în transferul, implementarea şi adaptarea eco-tehnologiilor Ford la cerințele noului model EcoSport, produs exclusiv în Bănie.

Pentru contribuția adusă, echipa, formată din 18 cadre didactice universitare, 12 studenți și 5 doctoranzi, a fost premiată în cadrul Galei cercetării științifice 2018, organizată de către Universitatea din Craiova.

„Aceștia au dezvoltat şi implementat proiecte care au avut ca obiect roboți colaborativi, un sistem inteligent de urmărire a vehiculelor, stocarea inteligentă a vehiculelor, dar şi prezentarea companiei folosind Realitatea Augmentată 3D, un simulator de siguranță prin ochelari VR, un sistem de orientare și decizie bazat pe LIDAR destinat robocarelor autonome, un sistem de termoviziune industrial destinat supervizării proceselor de fabricaţie. De asemenea, universitarii sociologi au realizat un sondaj referitor la cum este percepută compania Ford de către comunitatea locală”, se arată în comunicatul de presă al Universității din Craiova.

În ceea ce privește activitățile derulate, au fost desfășurate peste 50 de internshipuri și stagii de practică oferite de Ford studenților din patru facultăți ale Universității din Craiova, au avut loc 1.148 ore necesare actualizării cunoștințelor angajaților companiei Ford, două concursuri, unul național, universitar – Să cunoaștem Mecatronica și Robotica, şi unul interregional, la nivel preuniversitar – Să descoperim Mecatronica și Robotica, în incinta Ford Romania, două autoturisme Ford și patru motoare EcoBoost fiind donate pentru a putea fi continuate cercetările.

 

Articolul precedentŢigări de contrabandă şi articole pirotehnice, găsite în urma unor percheziţii la Poiana Mare şi Desa
Articolul următorO bătrână din Craiova a murit intoxicată cu fum, în propria locuinţă. Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit