Primăria Plenița din județul Dolj a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Dolj din cauza gunoaielor existente în anumite zone din localitate.  

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Dolj, problema acestor deșeuri trebuia să fie rezolvată până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a verifica dacă au strâns sau nu gunoiul, comisarii au făcut un control în perioada 6-7 mai, depistând că nu au fost luate măsurile impuse. 

Din această cauză, Primăria Plenița a fost amendată cu suma de 10.000 de lei. 

„În urma verificărilor în teren, au fost constatate abandonări semnificative de deșeuri diverse(menajere, gunoi de grajd, materiale plastice, deșeuri din construcții etc.), sursele nefiind identificate. UAT Plenița a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor și totodată au fost impuse măsuri corective cu privire la salubrizarea și întreținerea zonelor afectate de depozitări ilegale de deșeuri”, se arată în comunicatul de presă al Gărzii de Mediu Dolj. 

Astfel de situații sunt des întâlnite în județul Dolj, munți de deșeuri fiind întâlniți pe terenuri la intrare sau ieșire din localități.   

Articolul precedentDOLJ: Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească
Articolul următorAngajat al Salubrității Craiova, accidentat mortal de mașina de gunoi. Colegul său de muncă nu l-a observat