Reprezentanţii Primăriei Craiova au stabilit tariful de participare la târgul de Crăciun din acest an, comercianţii urmând să achite anumite sume de bani în funcţie de zona pentru care vor opta. Cei care au stand propriu vor plăti 10 lei/mp şi cei care vor alege căsuţele puse la dispoziţie de către autorităţi, 20 de lei/mp.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, Târgul de Crăciun din acest an se va desfăşura în perioada 23 noiembrie-7 ianuarie, fiind pregătite trei zone comerciale şi un spaţiu pentru activităţi dedicate copiilor.

Una dintre zone, cea din Piața Mihai Viteazul va cuprinde un spaţiu pentru produse tradiționale/hand-made, respectiv: obiecte de sticlă, ceramică, artizanat, hand-made, tablouri, figurine şi jucării din lemn, marionete, lumânărele sau opincuţe din piele, aranjamente florale, lumânări pictate, instrumente muzicale, icoane pictate, felicitări de Crăciun, produse și preparate ambalate, realizate după rețete tradiționale românești, dulciuri de casă gen cozonac, fursecuri, prăjituri, turtă dulce, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, mere cu scortisoara, castane coapte.

De asemenea, în această zonă va fi amplasată „Căsuța lui Moș Crăciun”, spaţiu dedicat copiilor, care poate cuprinde activități recreative și de divertisment, ateliere de face painting, ateliere de povești muzicale interactive, ateliere de meșteșuguri de Crăciun, ateliere de creație de accesorii din mărgele și paiete colorate, de ornamente și accesorii personalizate, ateliere de pictură pe ceramică, ateliere de caligrafie, prin care cei mici sunt invitați să își dezvolte creativitatea și talentul pentru a realiza scrisori deosebite cu dorințele lor pentru seara de Ajun.

„Căsuța lui Moș Crăciun poate fi vizitată începând cu data de 23 Noiembrie până pe data de 24 Decembrie . Spațiul necesar desfășurării atelierelor interactive şi Casuţei lui Moş Crăciun este pus la dispoziția expozanților de către autoritatea locală, în mod gratuit, pe baza solicitărilor de participare depuse la Registratura Primăriei.”, au transmis reprezentanţii Primăriei Craiova.

Cea de-a doua zonă comercială este cuprinsă între Mercur şi Doljeana, tipurile de produse comercializate aici fiind preparatele din carne de porc( jumări, carne la găleată, pastramă, șorici, cârnați, șuncă, caltaboș, produse afumate), murături, zacuscă, sarmale, mămăligă, produse tradiționale din lapte gen brânză, brânză de burduf, cașcaval, deserturi calde sau dulciuri de casă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova va exista şi o a treia zonă, Piaţa Ierusalim, acest spaţiu fiind alocat comercianţilor care au la vânzare produse nespecifice Sărbătorilor de Crăciun

În ceea ce priveşte tariful de participare, pentru zona de food, există două variante de căsuţe. Astfel sunt căsuţe de 6 mp şi de 12 mp, şi sunt căsuţe de 6 mp unde se vor comercializa obiecte. Comercianţii care vin cu propria căsuţă vor plăti 10 lei/mp şi cei care  optează pentru cele ale primăriei, 20 de lei/mp.

 

 

 

Articolul precedentSe primesc cererile pentru „Banii de liceu”
Articolul următorUn nou dosar la DNA pentru un fost primar al Craiovei