Elevii doljeni interesați de programul „Bani de liceu” pot depune cereri în acest sens până pe 1 octombrie, sprijinul financiar mărindu-se de la 180 lei la 250 de lei. 

Imediat după ce vor fi înregistrate cererile, comisiile special formate la nivelul liceelor din judeţul Dolj vor demara anchetele sociale pentru acordarea bursei „Bani de Liceu”, verificările fiind programate pentru  perioada 01-23 octombie.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Dolj, lista beneficiarilor va fi făcută publică în data de 28 octombrie.

Elevii vor beneficia de ajutorul financiar, în valoare de 250 de lei/lună, atâta timp cât nu vor acumula mai mult de 20 de absenţe şi nu vor avea media scăzută la purtare. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei.

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

De menţionat că anul trecut, la nivelul judeţului Dolj, au beneficiat de această bursă aproximativ 2.000 de elevi.

Articolul precedentA fost finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional Craiova
Articolul următorPrimăria Craiova a stabilit tariful de participare a comercianţilor la Târgul de Crăciun