Magazinele din comuna doljeană Braloștița vor fi deschise doar patru ore dimineața și trei după-amiaza, începând de joi, decizia fiind luată de către membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al localității pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. 

Potrivit edilului comunei Braloștița, Dumitru Amza, a fost stabilit un program în acest sens pe care trebuie să îl respecte toți admnistratorii unităților economice.

„În urma recentelor evenimente întâmplate în zonă, respectiv confirmarea primului caz de infectare COVID 19 apărut la spitalul din orașul Filiași, am decis pentru un randament și mai mare al eforturilor privind prevenția în comuna Braloștița, să limităm ieșirea oamenilor din casa pe cât de mult posibil, astfel programul tuturor magazinelor de pe raza localității va fi după cum urmează: vor fi deschise de la ora 7:30 până la ora 11:30 de dimineață, urmând ca după amiază să poată fi deschise doar de la ora 16.00 la ora 19.00”, a spus primarul.

Totodată, întrucât nu au o suprafață mare, în magazine va intra o singură persoană, iar produsele vor fi ambalate corespunzător.

„Având în vedere că majoritatea magazinelor de pe raza localității nu dispun de un spatiu generos să își desfășoare activitatea, hotărârea mai prevede și condiția ca în intervalele precizate, în incinta magazinului să intre câte o singură persoană, iar produsele cumpărate să fie ambalate corespunzător, respectiv pungă de plastic sau hârtie”, a completat edilul comunei Braloștița.

Comuna Braloștița este una dintre zonele din Dolj de unde foarte multe persoane sunt plecate peste hotare.

Peste 600 de doljeni s-ar putea întoarce acasă, aici, motiv pentru care primarul face un apel către aceștia, rugându-i să fie corecți, să spună de unde vin și să respecte măsurile ce se impun.

 

Articolul precedentAparatură pentru depistarea rapidă a noului virus, la Spitalul Victor Babeș din Craiova. Achiziția urmează a fi făcută
Articolul următorValentina Burdescu, măsuri de urgență pentru buna gestionare a activității Oficiului Național al Registrului Comerțului