Depistarea coronavirusului va fi posibilă la Craiova, cu un echipament complet automatizat, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” urmând să cumpere aparatura care să permită acest lucru. 

Investiția se ridică la suma de 616.000 de lei, banii find deja alocați din bugetul Primăriei Craiovei.

Este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare), echipament modern ce va permite unității sanitare să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe și cu costuri mult diminuate pentru kit-urile necesare, anunță autoritățile locale.

În acest moment, se pot face determinări pentru 16-19 probe/12 ore, în timp ce echipamentul nou asigură până la 120 probe/12 ore.

„Cetățenii au dreptul să știe cât de multe teste s-au făcut, nu doar câte cazuri s-au confirmat. De aceea, noi continuăm să luăm toate măsurile necesare, care pot conta în lupta cu această epidemie. Iar această investiție propusă de conducerea Spitalului Victor Babeș va permite testarea, cu o viteză mult mai mare, a tuturor persoanelor suspecte de infecția COVID-19. Și aici mă refer la toți cei aflați în carantină, cei trimiși la izolare, cei veniți din afara țării, care acuză febră sau alte simptome, chiar dacă nu au intrat în contact cu persoanele infectate”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Articolul precedentDolj: Autoutilitară mistuită de flăcări
Articolul următorPrevenție și în satele din Dolj. Magazinele dintr-o comună au un nou program de funcționare