Medicii din Craiova au realizat, miercuri, prima intervenție în cadrul Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Este vorba despre o pacientă de vârsta a treia care avea nevoie de un stent coronarian.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Alin Demetrian, a menționat faptul că intervenția a decurs fără probleme, de întreaga procedură ocupându-se medici din Craiova. Vor mai urma, potrivit lui Demetrian, și alți pacienți care vor beneficia de astfel de intervenții chirurgicale, fără a mai fi nevoie ca cei cu probleme cardiologice să ajungă în centre spitalicești din Târgu Mureș, București sau Timișoara, așa cum se proceda până acum. „Miercuri, a fost plasat primul stent coronarian în noua Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova. Totul a decurs firesc, intervenția fiind un succes. Întreaga procedură a făcut-o o echipă de medicii de la noi, din Craiova. Felicitari medicilor de la Cardiologie intervențională și fostului manager pentru că au reușit să implementeze și să ducă la bun sfârșit acest proiect”, a declarat dr. Alin Demetrian

Clinica de Cardiologie din cadrul SJCU Craiova a fost inaugurată în primăvara acestui an, fiind o investiție a Consiliului Județean Dolj, de aproximativ13 milioane de lei.

Articolul precedentSistemul de supraveghere video din Alexandria, extins
Articolul următorGorjeanul lovit de tren a murit la spital