14.904 sancțiuni, dintre care 12.745 de amenzi și 2.159 de avertismente, 4.000 de mașini ridicate pentru că erau parcate pe trecerile de pietoni, pe locurile persoanelor cu handicap, în zona centrală pietonală sau pe spațiile verzi, taximetriști sancționați pentru diferite abateri, acesta este bilanțul activităților polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cu atribuții în domeniul circulației, derulate anul trecut.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Craiova, amenzile aplicate pentru neregulile depistate în trafic, anul trecut, sunt în valoare totală de 6.275.375 de lei.

„Din totalul de sancțiuni contravenționale, 9.050 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea dispozițiilor prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice, 416 sancțiuni pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități reglementate de  Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (în cuantum de 202.500 lei), 5.374 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea actelor administrative emise de autoritățile locale (în cuantum de 3.051.300 lei) pentru ocuparea locurilor de parcare cu încălcarea prevederilor legale, parcarea pe spațiul verde, pătrunderea fără autorizație în Centrul Istoric, etc, șase sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la legea taximetriei (în cuantum de 8.000 lei)”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.

De asemenea, în 3.969 de cazuri polițiștii locali au dispus și măsura de ridicare a mașinilor parcate necorespunzător, fiind aplicate și amenzi în aceste situații.

„Precizăm că, din totalul de autovehicule asupra cărora s-a dispus măsura tehnico-administrativă de ridicare, 267 autovehicule – au fost ridicate de pe trecerile de pietoni, 235 autovehicule – au fost ridicate pentru că ocupau ilegal locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap, 75 autovehicule – de pe pistele special amenajate pentru bicicliști, 160 autovehicule – au fost ridicate pentru că erau staționate în intersecții, pentru 143 autovehicule s-a dispus măsura ridicării, în urma sesizărilor primite, întrucât blocau accesul la drumul public, restul de 3.089 autovehicule fiind ridicate pentru abateri prevăzute de legislația rutieră și hotărâri ale autorității locale”, au mai transmis reprezentanții Polițiie Locale Craiova.

Articolul precedentLocalități din Dolj în alertă, din cauza focarului de gripă aviară confirmat în zona Vidin
Articolul următorUn tânăr vitezist din Băileşti s-a răsturnat cu autoturismul într-un şanţ de pe marginea unui drum. A fost transportat la spital