Doljenii din Calafat, Maglavit și Cetate au fost informați cu privire la virusul gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Dolj luând astfel de măsuri de informare și prevenție după ce virusul a fost descoperit, zilele trecute, în Bulgaria, în zona Vidin.

Potrivit directorului DSVSA Dolj, Andrei Butaru, oamenilor li s-au transmis câteva dintre măsurile pe care trebuie să le respecte în astfel de cazuri, vestea bună fiind că focarul din zona Vidin a fost lichidat.

„Locuitorii din zona apropiată graniței trebuie să își ţină păsările izolate, să le interzică accesul la luciul de apă și să nu împrăștie gunoiul de grajd în exploatațiile de pe raza localității. La ora actuală nu avem mortalitate în județ și partea bună este că focarul descoperit în ţara vecina a fost lichidat”, a explicat Butaru.

De asemenea, este interzisă, în perioada următoare, organizarea de târguri, piețe și expoziții, au mai spus reprezentanții DSVSA Dolj.

Articolul precedentVânătoare ilegală într-o pădure din Dolj. Un bărbat s-a ales cu dosar penal
Articolul următorPolițiștii locali craioveni au ridicat, anul trecut, 4.000 de mașini parcate ilegal. Șoferii s-au ales și cu amenzi