Aproximativ 270 de polițiști, inspectori vamali și fiscali, atât din România, cât și din Bulgaria și Ungaria, își vor îmbunătăți cunoștințele cu privire la tehnicile și metodele de investigare utilizate în lupta împotriva fraudei, prin achiziții intracomunitare, totul în cadrul proiectului RAISA inițiat de către reprezentanții IPJ Dolj. 

Potrivit IPJ Dolj vor beneficia de instruire în acest sens și colegi din alte inspectorate de poliție din țară precum: Alba, Arad, Brașov, Mehedinți și Giurgiu, dar și inspectori de la Direcţia Regională Vamală Craiova.

De asemenea, co-beneficiari sunt și angajați din Bulgaria, de la Direcţia Vamală Lom, Direcţia Regională de Poliţie Vidin, Direcţia Regională de Poliţie Vratsa și Ungaria: Agenţia Naţională Vamală şi Fiscală Budapesta, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bekes.

„Pe parcursul activităților proiectului ne propunem atât realizarea unei expertize în domeniu pentru lucrătorii de investigare a fraudelor, cât și a unei cooperării transfrontaliere îmbunătățite România-Bulgaria-Ungaria”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Perioada de implementare a proiectului RAISA este 1 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2021. Bugetul total al proiectului este de 102,104.02 euro, dintre care 81,683.21 euro finanţare OLAF şi 20,420.81 euro cofinanţare IPJ Dolj.

 

Articolul precedentCezar Spînu, la al doilea mandat de rector al Universității din Craiova
Articolul următorRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.