Județul Olt (Slatina) – 31 iulieSursa: Petrișor Grigore

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 31 Iulie 2018

 

Ploaia torențială care a căzut, marți seara, în Slatina a provocat probleme, apa inundând mai multe străzi, gospodării și sediul Registrului Comerțului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, a declarat că pompierii intervin pentru scoaterea apei.

„Echipaje din cadrul Detașamentului Slatina acționează în municipiul Slatina, pe străzile Plevnei, Banului și Cuza Vodă, pentru asanare apă din curți. Nu sunt locuințe afectate. De asemenea, se acționează la Registrul Comerțului, pentru asanarea apei dintr-o încăpere. Se acționează cu motopompe și autospeciale prevăzute cu accesorii pentru evacuarea apei”, a declarat Băsășteanu.

Mai multe imagini cu inundațiile au fost postate de slătineni pe site-urile de socializare.

Marți seara, la Slatina, s-a înregistrat o cantitate de precipitații de 60 de litri pe metrul pătrat, canalizarea orașului nefăcând față.

Potrivit CAO, toate echipele de intervenție ale Companiei și autocombinata sunt în teren, așa cum au fost încă de când a început ploaia torențială.

„Conform datelor furnizate de INMH, s-a înregistrat o cantitate de precipitații de 60 l/mp, iar retelele de canalizare nu au facut fata unei cantități atât de mari de apă”, se arată într-un comunicat al CAO.

Se intervine pentru degajarea apei de pe carosabil în zona Vămii, la Palatul de Justiție, sub pasarela de pe strada Drăgănești, dar și pe alte străzi unde au fost probleme.

„Pentru semnalarea altor zone cu probleme și alte sesizări, cetățenii au la dispoziție numărul de telefon de la Dispecerat- 0249 300 784”, mai spun reprezentanții CAO.

Articolul precedentContainerele îngropate din Craiova, testate de autorități
Articolul următorȘoferiță în stare gravă după ce a lovit frontal un TIR