Autoritățile județene din Dolj au avut, marți,  o ședință de lucru cu reprezentanții asocierii de firme care a câștigat licitația publică pentru furnizarea și montarea containerelor îngropate destinate colectării deșeurilor în Craiova, precum și a utilajelor necesare operării acestora. La întâlnire a fost și primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

În cadrul ședinței, care s-a desfășurat la Palatul Administrativ, au fost trecuți în revistă pașii parcurși în derularea contractului de lucrări, precum și dificultățile pe care antreprenorul le întâmpină, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, abordând soluțiile necesare pentru a putea depăși toate obstacolele inerente unuia dintre cele mai importante demersuri în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj”.

Investiția este una complexă, întrucât în sarcina executantului intră proiectarea și amenajarea a aproximativ 440 de platforme, pentru fiecare dintre acestea fiind necesare 17 avize, emise de entitățile implicate – furnizorii de utilități și alte instituții publice.

Ulterior întâlnirii de la Consiliul Județean Dolj a fost întreprinsă o deplasare în teren, în apropierea Aeroportului Internațional Craiova, pentru o demonstrație cu două containere îngropate și două mașini speciale cu ajutorul cărora recipientele metalice au fost ridicate, golite, spălate și curățate.

„Consiliul Județean Dolj rămâne, alături de Primăria Municipiului Craiova, implicat cu toate resursele pentru ca demersul, cu o importanță deosebită atât pentru oraș, cât și pentru impactul pozitiv pe care îl are asupra mediului, să fie realizat cât mai repede”, au transmis reprezentanții CJ Dolj.

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea.

Articolul precedentFOTO. Oficiali japonezi, întâlnire cu autorităţile române, la Deveselu. Niponii au vrut să vadă Scutul anti-rachetă şi să-l importe
Articolul următorPloaia torențială a inundat străzile, la Slatina (VIDEO)