Peste 52.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit, anul trecut, proprietarilor de imobile din județul Dolj, în trei localități fiind cadastrate în totalitate, potrivit reprezentanților Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Bilanțul activității derulate anul trecut, de către reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, indică faptul că au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) în comuna Goicea, fiind eliberate 14.204 de cărți funciare.

De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, anul trecut au fost înregistrate 38.110 de imobile, reprezentând o suprafață de 20.947,3492 de hectare de teren agricol din județ.

Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitație primele patru UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Poiana Mare, Moțăței, Leu și Maglavit se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație, anunță reprezentanții OCPI Dolj.

„În prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, trei (Drănic, Mischii și Goicea) sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local”, se arată într-un comunicat de presă al OCPI Dolj.

Articolul precedentStudenții de la Agronomie, prinși într-un proiect de antreprenoriat. Și profesorii beneficiază de program
Articolul următorPrimăria Craiova vrea 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Proiectele, în diferite stadii