Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

Peste 4.500 persoane au fost angajate, prin intermediul AJOFM Dolj, în primele cinci luni ale anului 2019. 

Ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dolj au fost încadrate în muncă 4.504 persoane, dintre care 1.855 femei.

Din totalul persoanelor ocupate în perioada de referință, 1.775 au peste 45 de ani, 1.123 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 963 au între 25 și 35 de ani, iar 643 sunt tineri sub 25 de ani, au transmis într-un comunicat de presă, reprezentanţii AJOFM Dolj. 

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.436 provin din mediul urban, iar 2.068  persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale/postliceale (2.003), urmate de cele cu studii primare/gimnaziale (1.213). Numărul celor cu studii profesionale este de 845, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 443.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dolj, în primele patru luni ale anului 2019, 2.058 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei județene pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2019 , numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.128 persoane.

Articolul precedentȘofer de TIR, mort în accident la Brădești. O fetiță de 6 ani, rănită
Articolul următorPatru clanuri din Craiova acuzate de trafic de persoane. Au dus mii de români în SUA