Peste 35.000 de doljeni s-au vaccinat, până în prezent, împotriva gripei, în județ nefiind înregistrat niciun caz de gripă, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Conform bilanțului DSP Dolj, săptămâna trecută, peste 1.500 de doljeni s-au confruntat cu viroze respiratorii și penumopatii acute, o parte dintre aceștia având nevoie de spitalizare.

„În judeţul Dolj, s-au înregistrat 1.135 cazuri de IACRS, 423 cazuri de pneumopatii acute şi niciun caz suspect de gripă. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (1559) se încadrează în limitele sezonului. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 14,62 %”, a spus Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate 35.013 persoane.

Medicii recomandă, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă, dea semenea, evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

„Sezonul rece favorizează apariţia unor boli intercurente, aşa numite boli de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni în orice anotimp, dar incidenţa lor este crescută în acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizează scăderea imunităţii locale şi generale a organismului şi creşterea circulaţia germenilor”, a mai spus reprezentantul DSP Dolj.

Articolul precedentUn om al străzii a murit, în apropiere de Craiova, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni – VIDEO
Articolul următorBunuri recuperate după patru luni de la comiterea unui furt de la un depozit de jante auto din Șimnicu de Sus