Peste 2.100 de cărți funciare au fost eliberate, miercuri, gratuit pentru proprietarii imobilelor din comuna Coțofenii din Față, județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

La eveniment au participat primarul comunei Coțofenii din Față, Constantin Cîrciumaru, o parte dintre locuitorii comunei, precum și Mihai Cilibiu, directorul OCPI Dolj. Aceasta este cea de-a cincea acțiune organizată anul acesta de OCPI Dolj, care a înmânat autorităților locale, în 2018, peste 31.000 de cărți funciare.

”În ceea ce privește înmânarea documentelor rezultate în urma înregistrării gratuite în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, evenimentul de azi reprezintă o premieră în sensul că ne-am deplasat noi, conducerea OCPI Dolj, la sediul primăriei Coțofenii din Față pentru a înmâna personal aceste documente. Sperăm ca prin această acțiune să aducem certitudinea că programul național de cadastru și carte funciară funcționează și se văd rezultatele noastre, deloc de neglijat, având în vedere poziția fruntașă ocupată de județul Dolj la nivel național”, a precizat directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu.

În anul 2018, Doljul ocupă prima poziție în clasamentul județelor care au înregistrat cel mai mare număr de imobile prin PNCCF, aici fiind eliberate peste 31.000 de cărți funciare, fără costuri pentru cetățeni.

Proprietarii imobilelor din comuna Coțofenii din Față primesc cele 2.148 de cărți funciare eliberate gratuit, începând cu data de 18 iulie 2018. În comuna Coțofenii din Față, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară pe sectoare cadastrale, finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, au început în anul 2017.

În prezent, din totalul de 111 unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, trei sunt cadastrate în proporție de sută la sută, respectiv Drănic, Goicea și Mischii, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral.

În anul 2018, 100 de UAT-uri dintre cele 101 eligibile din județul Dolj au încheiat contracte de finanțare cu OCPI. Totodată, deja au fost semnate și 95 contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor.

Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Articolul precedentFiul judecătorilor din Craiova care a provocat un accident mortal, plasat sub control judiciar
Articolul următor11 dascăli din Dolj au lipsit de la examenul de definitivat, iar alţi 14 s-au retras din examen