Peste 1.660 de dosare au fost depuse, la nivelul județului Dolj, în vederea cultivării de tomate, doljenii cărora le vor fi acceptate solicitările trebuind să întrunească mai multe condiții de legalitate pentru a primi subvenţia de 3.000 de euro.

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură Dolj, au fost depuse la sediul instituției 1.668 de dosare, dintre care 1.120 fiind verificate. Suprafața care va fi cultivată cu tomate, în Dolj, va fi de aproximativ 125 de hectare.

Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro/beneficiar/an, iar sumele se plătesc într-o singură tranşă. Potențialii beneficiari sunt, potrivit legii, producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, valabil în anul de comercializare a producției de tomate; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008; producătorii agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative de eligibilitate: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minim 1000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripționată ,,Program susținere tomate, 2019” și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării; să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp; să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul de cerere; să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.

Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care să ateste comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate se depun la Direcția pentru Agricultură Dolj, până la data de 27 decembrie 2019, inclusiv.

Anul trecut au fost înscrişi în program, 1.782 de doljeni. Dintre aceştia 1.539 au beneficiat de sprijinul de 3000 de euro, suma totală plătită fiind de 21.234.969 de lei.

Articolul precedentDoljean cercetat pentru furt de bijuterii. Luase și un televizor dar l-a abandonat în curtea păgubitului
Articolul următorDespre viața dintr-un colegiu militar, cu pandurii de la „Tudor Vladimirescu” din Craiova