Porci

Și porcii vecinilor fermei unde a fost confirmată existenţa virusului pestei porcine sunt bolnavi, iar dacă probele vor ieși pozitive, se va trece la eutanasiere.

O altă suină a murit, joi, aceasta aparținând unui bărbat care îl ajuta pe proprietarul fermei la treburile gospodărești.

„Recoltăm probe la exploatațiile de contact. Una dintre verificări am făcut-o la un bărbat din localitate care îl ajuta pe propietarul din Teasc la muncă în curte. Omului i-a murit un porc, ieri, am recoltat și am trimis la laborator. Mai facem probe și la animalele vecinilor, unde șapte din 25 erau bolnave, azi dimineață. Dacă rezultatele care vin de la laborator, sperăm noi azi, vor fi pozitive se trece la eutanasiere”, a menționat Retea.

Ca și în cazul doljenilor din Secu, acolo unde anul trecut a fost înregistrată o situație similară, și cei din Teasc, cărora le vor fi ucise suinele, vor fi despăgubiți.

„Cei care înțeleg că trebuie să respecte procedura, să recoltăm probe de la animale și în caz de confirmare a bolii se va dispune uciderea lor, vor fi despăgubiți conform legii. Cei care scot animalele ilegal din curți și nu sunt nici identificate, neprezentând documente, acele animale vor fi confiscate , ucise, fără ca proprietarul să mai fie desbăguit”, a conchis reprezentantul DSVSA Dolj.

Articolul precedentCraioveni surprinşi în timp ce fură florile din oraş
Articolul următorCe spune procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova despre cazul fetiței de 8 ani de la Baia de Aramă. „L-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna și i-am vorbit calm”