14 amenzi în valoare totală de 7.000 lei au fost aplicate de poliţiştii locali din Craiova  unor persoane surprinse furând flori din spaţiile verzi ale municipiului.

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Locală Craiova, polițiștii locali au beneficiat și de sprijinul cetățenilor care au sesizat prompt la „telefonul cetățeanului – 0251/984” astfel de fapte contravenționale.

„Politiştii locali cu atribuții de menținere a ordinii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat mai multe acțiuni punctuale pentru depistarea, identificarea și sancționarea persoanelor ce distrug/deteriorează spațiile verzi și materialul dendofloricol existent pe proprietatea publică a Municipiului Craiova, prin rupere, tăiere, călcare sau orice alte mijloace. Cu această ocazie au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în cunatum total de 7.000 lei – potrivit Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții”, se arată în comunicatul citat.

Ddistrugerea/deteriorarea spațiile verzi și materialul dendofloricol existent prin rupere, tăiere, călcare sau orice alte mijloace, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice și 1000 – 1500 lei pentru persoane juridice.

Articolul precedentS-a confirmat existenţa pestei porcine, la Teasc. Ce măsuri au fost dispuse, după stingerea focarului
Articolul următorPesta porcină se extinde într-o localitate din Dolj. „Se trece la eutanasiere“