Cultivatorii de pepene verde din Dăbuleni se pregătesc să scoată lubenițele din spațiile protejate, tuneluri confecționate din folii, doljenii declarându-se mulțumiți de cum a crescut planta până în acest moment.

Sezonul de plantare a pepenilor de Dăbuleni, în câmp, a luat startul la în urmă cu mai bine de o lună, cultivatorii sperând ca și anul acest munca să le fie răsplătită.

După ce pepenii sunt plantați în câmp, primul pas este realizarea unor tuneluri din folie termică ce asigură temperatura optimă pentru dezvoltarea plantelor. Dacă vremea va permite, folia va fi îndepărtată, în perioada imediat următoare, lumina naturală fiind extrem de importantă în procesul de coacere, după cum spun cultivatorii doljeni.

Dacă lucrurile vor decurge ca și până acum, sunt șanse ca primii pepeni să ajungă pe tarabe în a doua jumătate a lunii iunie. Cei mai mulți dintre producătorii de lubenițe din Dăbuleni vor lua drumul Capitalei și în acest an. Deși distanța este mult mai mare, iar transportul presupune cheltuieli suplimentare, tot mai convenabilă este această variantă.

Sursa foto: Facebook Pepene de Dăbuleni

Articolul precedentSpectacolul „Trecu anu’ cu olteanu” revine pe scenă
Articolul următorVIDEO. La doar 5 ani, un băiețel din Craiova a fost filmat de tatăl său în timp ce conduce mașina. Polițiștii fac cercetări