Șase pătuțuri noi pentru bebeluși au ajuns, marți, la Spitalul Filantropia din Craiova. Acestea au fost donate de către reprezentanții Crucii Roșii România, în cadrul campaniei „Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”. Programul s-a încheiat prin acțiunea de la Craiova, în total 48 de maternități din țară beneficiind de acest proiect. 

Conducerea Spitalului Filantropia din Craiova apreciază gestul făcut de Crucea Roșie, aceste noi pătuțuri venind într-un moment oportun, Secția Neonatologie urmând să intre în renovare. „Donația înseamnă pentru Maternitatea Filantropia, o gură de oxigen. Sunt lucruri care trebuiesc schimbate, mai ales că fac parte din consumabilele unei secții de Neonatologie. Ne bucurăm că putem oferi, astfel, un confort copiilor, condiții sanitare și standarde de viață noi. Este un ajutor pe care îl apreciem, mai ales că vom intra, în cursul acestui an, în renovare cu Secția de Neonatologie. Și, pentru că au și un design frumos și o utilitate lărgită față de cele pe care le avem în prezent, aș vrea să schimbăm toate cele 55 de paturi pe care le avem în cadrul maternității”, a precizat Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului Filantropia.

În timpul derulării lucrărilor de reabilitare, pacienții nu vor avea de suferit. Secția este organizată pe două etaje și astfel situația permite comasarea activității pe un singur nivel.

În ceea ce privește donația de marți, Mariana Vintilă, directorul Crucii Roșii-Filiala Craiova, a spus că aceasta se ridică la aproximativ 14.500 lei. Crucea Roșie este un partener de nădejde al Spitalului Filantropia din Craiova, nu cu mult timp în urmă voluntarii ajutând la renovarea secției de copii a unității medicale.

Articolul precedentLa un pas de o tragedie. O gravidă din Olt rănită după ce autoturismul în care se afla a fost lovit de roata de rezervă desprinsă de la o autoutilitară
Articolul următorPoliţist din Olt, mort electrocutat la pescuit