Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au demarat, de marți, lucrările de montare a unor parapeţi de protecţie pe Drumul Naţional 67 D, într-o zonă unde accidentele rutiere se înregistrează periodic.

Primele astfel de măsuri de protecție a șoferilor au fost luate pe tronsonul de drum care traversează comuna Arcani din județul Gorj. Potrivit șefului SDN Târgu Jiu, Ion Tudor, se folosesc în toate aceste cazuri parapeţi metalici care să reziste la impact. „Montăm numai parapeţi de protecţie grei, care să reziste atunci când au loc evenimente rutiere. Sunt zone în care conducătorii auto apasă pedala de acceleraţie, în ciuda faptului că trebuie să conducă prudent, fiind şi unele zone cu gospodării. Facem aceste intervenţii pe tot traseul unde există un risc mare de producere de evenimente rutiere şi parapeţii metalici ar atenua din efecte. Sunt măsuri dispuse de conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, pentru creşterea sistemului de siguranţă a drumului”, a explicat Ion Tudor.

Articolul precedentCrime trase la indigo în județul Olt. Doi ciobani și-au pierdut viața, unul fiind omorât cu o coasă, altul cu un cuțit
Articolul următorLuptătorul Alexandru Babii, cea mai mare medie la bacalaureat de la nivelul Liceului Sportiv Slatina