Reprezentanții Prefecturii Gorj au centralizat pagubele produse de ploile din ultima vreme, la nivel de județ, rezultând faptul că au fost distruse drumuri comunale și județene, poduri, podețe și au fost afectate mai multe case și anexe gospodărești. Totalul pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră este de peste 21.000.000 de lei.

Zona submontană din județ are cel mai negru bilanț. Astfel, în Polovragi, Novaci, Baia de Fier, Runcu, Tismana și Bumbești-Pițic, sunt necesare intervenții serioase pentru remedierea situațiilor. De asemenea, autoritățile vor interveni și în Bustuchin, Licurici și Bărbătești. „Ca o situație primită de la primăriile din județul Gorj, a reieșit că a fost afectată sau distrusă infrastructura rutieră astfel: 600 de metri drum județean, 9,7 kilometri drumuri comunale, peste 38 de kilometri de drumuri sătești, 23 de podețe pe drumuri sătești, două podețe pe drumuri județene, două poduri pe drumuri comunale și patru ziduri de sprijin. De asemenea au fost afectate opt case de locuit și 34 de anexe gospodărești. Valoarea pagubelor produse la infrastructura rutieră este estimată la aproximativ 21.546.000 de lei”, a precizat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Un prim pas în vederea remedierii acestor situații din județ a fost făcut luni, Consiliul Judeţean Gorj demarând lucrările la varianta ocolitoare în zona podului de la Cernădie, pe DJ 665, la Cernădie. Astfel, s-a trecut de urgenţă la amenajarea în apropiere a unei variante ocolitoare, pentru ca localnicii şi nu numai să poată să treacă prin zonă. Pe acest nou tronson de drum va exista o restricţie de tonaj de maximum 5 tone.

Articolul precedentȘi-a pierdut viața după ce s-a izbit cu mașina de un cap de pod
Articolul următorTerasele și barurile ștrandurilor și piscinelor din Dolj, verificate de OPC