Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj au demarat, pe 1 iulie, seria controalelor la terasele și magazinele din incinta ștrandurilor și piscinelor din Dolj.

Oamenii legii vor verifica existența și afișarea, la loc vizibil, a prețurilor și tarifelor la unitățile aflate în incinta ștrandurilor și piscinelor, calitatea serviciilor oferite consumatorilor conform legii privind practicile comerciale abuzive, existența graficului cu temperatura apei din piscine și ștranduri, verificarea modului de întreținere a acestora conform normelor sanitare în vigoare, aducerea la îndeplinire a sarcinilor trasate de organele abilitate la prestarea serviciilor pentru populație, respectarea normelor igienico-sanitare în timpul manipulării, transportului, păstrării și depozitării alimentelor și băuturilor conform normelor sanitare în vigoare.

Potrivit reprezentanților OPC Dolj, unitățile prinse că acționează nerespectând legea riscă să le fie suspendată activitatea până se pun la punct, să le fie oprită definitiv comercializarea produselor periculoase, falsificate sau contrafăcute, pentru ca ulterior, cu ocazia unui nou control, să se verifice dacă administratorii firmelor au adus la conformitate produsele sau serviciile la care au fost constatate deficiențe.

Toate aceste activități de verificare au început duminică, 1 iulie, și vor continua până în ultima zi a lunii august

Articolul precedentPagube de peste 21 milioane de lei produse de inundații în Gorj
Articolul următorCultivatorii de pepene verde din Dăbuleni nu s-au înțeles cu suedezii. Cooperativa bate pasul pe loc, producătorii se descurcă pe cont propriu