Primăria Murgaşi din judeţul Dolj a pierdut un proces și a fost obligată să plătească aproape 400.000 de euro din bugetul local pentru o datorie pe care o are la bancă fosta juristă a instituției, care este şi fiica fostului edil.

Primarul comunei Murgaşi, Daniel Ţeligrădeanu, a explicat că totul a început în anul 2008, atunci când Mirela Simina Drăguț, fiica primarului de atunci, dar și angajată a Primăriei Murgași în calitate de consilier juridic, a luat un credit de 220.000 de euro pentru a cumpăra un teren în Piteşti.

Nu plătit nicio rată iar banca și o companie de recuperare creanțe s-au îndreptat împoriva primăriei pentru a recupera banii cheltuiți deja de femeie. În momentul în care s-a cerut poprire pe salariu, primarul de atunci, Constantin Nedelea, nu a atacat decizia instanţei. Mai mult, primarul nici măcar nu a anunţat că femeia nu mai lucrează acolo.

Primăria Murgaşi are un buget de două milioane de lei, adică cât este valoarea datoriei, ceea ce însemnă că instituţia nu va mai avea bani nici de salarii şi nici de investiţii.

„Faptul pentru care s-a ajuns aici este că nu au existat căi de apărare, a fost o pasivitate totală din partea UAT-ului de la vremea respectivă, primarul nu s-a apărat în instanţă nu a înaintat în instanţă o adresă care să rezulte că ea nu mai era salariata primăriei de mult timp. Doar pentru că tatăl era primar? Mi-e greu să exprim motivele”, a declarat edilul.

El a adăugat că angajaţii primăriei sunt disperaţi pentru că vor ajunge în situaţia în care nu îşi vor mai lua salariile pe viitor.

Fostul edil şi fiica acestuia au refuzat să comenteze situaţia, însă soţul femeii, Florin Drăguţ, a declarat că aceasta a plătit doi ani ratele şi terenul din Piteşti a fost luat de firma de recuperare şi nu înţelege de ce s-a ajuns la această situaţie.

„Este un abuz ce ni se întâmplă nouă astăzi şi primăria săraca nu are nicio treabă, nu are nicio legătură nu are nicio treabă un contract cu persoana fizică şi banca. A, dacă soţia mea mai era angajată şi nu îi făcea poprire…dar executa doar pe poprire. Aşa ceva nu există pe lumea aceast”, spune bărbatul.

Fostul primar al comunei doljene Murgaşi, Constantin Nedelea, a fost condamnat definitiv în 2016 la 1 an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Acesta a achitat mai multe facturi pentru lucrări neexistente în localitate.

Articolul precedentDrum judeţean închis în Teleorman, după formarea unui crater de aproximativ doi metri în carosabil
Articolul următorProducătorii de tomate din Gorj primesc subvenția de la stat